O nama

O restoranu Vrh Beograda

Restoran Vrh Beograda svoja vrata otvorio je davne 1989.godine, kao jedan od tada retkih pravih, porodičnih restorana. Početkom 2019. godine restoran je potpuno renoviran, sa idejom da objedini tradicionalan i moderan stil.

Smešten je u srcu zvezdarske šume, u potpuno izolovanom delu od gradske buke, a na samo 4km od centra grada.  Nalazi se na najvišoj tački I zone Beograda (250m nadmorske visine). U neposrednoj blizini restorana nalaze se Opservatorija Beograd, Naučno-tehnološki park i okretnica autobusa 65. Restorana raspolaže jednom od najlepših bašta u Beogradu kapaciteta od 150 sedećih mesta, i 80 mesta u sali. Savršeno je mesto za organizaciju  proslava, porodičnih ili poslovnih ručkova. U sklopu restorana nalazi se dečije otvoreno i zatvoreno igralište.

O kvalitetu hrane i usluge najbolje govore ocene naših gostiju na internetu. Ne znamo šta pre da vam preporučimo iz menija…  Doručak – kajgana u tostu sa pršutom. Ručak – ćevapi u sosu od belolučenih paprika i kajmaka. Večera – ramstek 7 dana mariniran. Kao aperitiv obavezno probajte našu domaću šljivu staru 10 godina. Vinska karta nam je sastavljena isključivo od proizvoda srpskih vinarija, sa preko 30 različitih etiketa.

Meni je fuzija domaće i internacionaln kuhinje, što u širem smislu pokazuje da Vrh Beograda prati najsavremenije trendove u ugostiteljstvu. 

Od same bogate selekcija doručaka, koju gosti obožavaju, gde svoje nepce možete razmaziti šumskim doručkom ili možda slanim ili slatkim uštipcima. Tu je i omlet po izboru, kao i domaćinski sendvič. Preciznije rečeno, epitet domaćinski je sinonim za Vrh Beograda. Opuštena atmosfera, ljubazna usluga, i profesionalan pristup su čak prikazani i na internetu jer restoran ima ocenu 4,6 u google recenzijama koja je prilično visoka i odražava kvalitet. 

Ponuda za ručak je raznovrsna i zanimljiva. Oni koje vole lakše ukuse, mogu odabrati neku od obrok salata a za ljubitelje mesa su tu dimljeni batak, specijaliteti poput punjenog steka, ramsteka ili pikantnih svinjskih rebara. Lični pečat restorana se krije u jelu koje je za vas ako ste došli u paru ili većem društvu – gurmanska daska. Ovo jelo u sebi sadrži više jela – dimljeni batak, pileće ražnjiće, kobasice punjene sirom i kao vrhunac cevape u sosu od pečenih paprika i kajmka. Ovo obavezno morate probati jer razoružava svakog gurmana. 

Vrh Beograda je i mesto dobrih rakija i vina. Domaću šljivu, staru deset godina iz okoline Arilja, samo ovde možete piti a vino kuće predstavljaju najkvalitetnija vina vinarije Virtus. Sve vinske tikete su iz Srbije. 

A kada vam se prijede nešto slatko Vrh Beograda ima rešenje i za to – tart mascarpone koji čin savršeni spoj hrskave korice, laganog fila i voća. Oni koji vole čokoladu moraju probati tortu tri čokolade – bela, crna i mlečna najkvalitetnija belgijska čokolada u spojene u ovoj neodoljivoj poslastici. 

Obzirom da ima deo za decu, restoran je savršen za porodične ručkove ili intmne proslave do 50 ljudi. U vreme ručka vam je ovde svakako neophodna rezervacija! 

Ako ovog leta tražite gde da provedete vreme u prirodi, neka Vrh Beograda bude vaš izbor jer  ovakav spoj izuzetne usluge, okruženje šume, ugodan ambijent i ukuse delikatese nećete naći ni na jednoj drugoj adresi u Beogradu sem u Volginoj  18b. 

Nepušačka zona

Pet friendly

Parking